Environment

Together for Life aims to increase the awareness and capacity of public institutions, civil society and communities and to ensure cooperation between them in the implementation of environmental protection legislation.

 TFL takes concrete steps to:
✅​Raising awareness of all actors for environmental protection;
✅​Practicing eco-friendly and sustainable ways to manage resources and protect living things and their habitat;
✅​Supporting families to build housing in comfortable conditions, through the use of eco-energy and various environmentally friendly resources.

The main activities that contribute to the fulfillment of these objectives include:
✅​Environmental protection awareness campaign;
✅​Monitoring of government policies and the level of implementation of domestic and European Community legislation in the field of environmental protection;
✅​Monitoring public investments and reporting the use of natural resources;
✅​Supporting communities in need of finding solutions that enable the controlled use of natural resources as an opportunity to generate the necessary income;
✅​Supporting women and agricultural families to cooperate for sustainable local economic development through environmental protection and development.

Projects

Ajri i pastër në Tiranë, më shumë ecje, biçikleta dhe transport urban

Clean air in Tirana: more walking, bicycles and public transport

Përmirësimi i kushteve pritëse në kontekstin e turizmit familjar, në fshatin turistik të Thethit, në Shqipërinë e Veriut

Përmirësimi i kushteve pritëse në kontekstin e turizmit familjar, në fshatin turistik të Thethit, në Shqipërinë e Veriut

Ekosistemi i Informacionit-Komunikimit të Mjedisit

Ekosistemi i Informacionit-Komunikimit të Mjedisit

Promovimi i energjisë alternative me shembuj praktik në sytë e qytetarëve

Promovimi i energjisë alternative me shembuj praktik në sytë e qytetarëve

TFL organizon: “Pedalo për në punë, për një qytet më të pastër”

TFL organizon: “Pedalo për në punë, për një qytet më të pastër”

Dita Botërore e Mjedisit/ TFL, panair informimi dhe sensibilizimi

Dita Botërore e Mjedisit/ TFL, panair informimi dhe sensibilizimi

TFl i bashkohet nismës: “Lumenj të pastër, bregdet i pastër”

TFl i bashkohet nismës: “Lumenj të pastër, bregdet i pastër”

Vizita e ambasadores Gjermane dhe TFL  në  qendrat e pajisura  me panele diellore

Vizita e ambasadores Gjermane dhe TFL në qendrat e pajisura me panele diellore

Privatizohet Lumi Erzen 99 vjet kontratë qiraje për ta kthyer në nyje inertesh

Privatizohet Lumi Erzen 99 vjet kontratë qiraje për ta kthyer në nyje inertesh

Ndotja nga hidrokarburet në Zharrës shtohen rastet me sëmundje kronike të mushkërive

Ndotja nga hidrokarburet në Zharrës shtohen rastet me sëmundje kronike të mushkërive

Shkarkimet në ajër nga industria ankohen banorët

Shkarkimet në ajër nga industria ankohen banorët

Ndotja e ajrit urban kancerogjen për njerëzit

Ndotja e ajrit urban kancerogjen për njerëzit